Kammarugnar

Nordic Furnaces erbjuder ett stort antal modeller av kammarugnar för olika typer av värmebehandling.

Kammarugnar

Ugn för förvärmning och anlöpning samt värmebehandling i kvävgasatmosfär

Konvektionsugn för förvärmning och anlöpning samt värmebehandling i kvävgasatmosfär i temperaturer upp till 650 °C. Ugnsstommen är gastät och kan som option utrustas med kvävgasförsörjning för värmebehandling i kvävgasatmosfär. En kraftig fläkt, som är placerad under chargen ger snabb uppvärmning och god temperaturjämnhet. Temperaturen regleras med en digitalt visande regulator, men ugnen kan som option levereras med programmerbar regulator.

Den här industriugnen kan användas som ensam ugn eller som en del av en ugnslinje. Den kan också utrustas med chargestöd för olika typer av chargerings­maskiner.

Till förvärmning och anlöpning av charger där det är risk för oljerök kan ugnen levereras med förventilation.

Ugn för nitrering och nitrokarburering samt anlöpning och glödgning i skyddsgasatmosfär

Konvektionsugn för nitrering och nitrokarburering samt anlöpning och glödgning under skyddsgas i temperaturer upp till 750 °C. Ugnsstommen är helsvetsad och gastät och ugnsluckan är försedd med tillhållarmekanism med uppblåsbar silikongummipackning. Ugnen har ett säkerhets- och avfacklingssystem för brännbara processgaser och man kan välja processgaser för önskad typ av nitrering, nitrokarburering, anlöpning eller glödgning. En kraftig fläkt, som är placerad under chargen ger snabb uppvärmning och god temperaturjämnhet. Denna konstruktion ger också en mycket bra cirkulation av atmosfären, vilket garanterar ett jämnt nitrer- och nitrokarbureringsresultat. Ett integrerat kylsystem för kylning av chargen efter avslutad process förkortar processtiden.

Ugnen styrs av ett regulator/PLC-system och betjänas med en operatörspanel. PLC-systemet är försett med modem för snabb service och support.

Den här industriugnen kan användas som ensam ugn eller som en del av en ugnslinje. Den kan också utrustas med chargestöd för olika typer av chargerings­maskiner.

Universalugn för värmebehandling i skyddsgasatmosfär

Universalugn som lämpar sig för såväl serietillverkning av massdetaljer som till härdning av verktyg och liknande. Den har hög kapacitet och hög processkvalitet. I universalugnen kan man köra olika processer, såsom uppkolning, karbonitrering, nitrokarburering samt neutral värmebehandling med avhärdning antingen i olja eller kylning under skyddsgasatmosfär. Ugns­atmosfären regleras exakt av ugnsregulatorn i kombination med en syresond.

Universalugnen betjänas från en operatörspanel, där alla funktioner visas grafiskt och ugnen utför automatiskt de förvalda processerna med full reproducerbarhet. Samtliga data från processen loggas och man kan även ansluta ett överordnat system för loggning och processtyrning.

Den här industriugnen kan användas som ensam ugn eller som en del av en av Nordic Furnaces fullt automati­serad ugnslinje bestående av universalugn, anlöpnings- och förvärmningsugn, chargerings­maskin samt tvättmaskin och på- och avlastningsbord.

Kontakta oss
 

Produkter & Lösningar

Jani Martinsson
Försäljningsingenjör
+46 21 10 98 08
+46 70 243 77 33
jani.martinsson@nordicfurnaces.com
Johan Häggblad
Ansvarig Ugnsteknik / Inköp
+46 21 10 98 10
+46 70 854 15 78
johan.haggblad@nordicfurnaces.com
813
817
929